Sertifiklarımız

Erman Grup bünyesindeki her firma çalıştığı alanda, model, öncü, kaliteli bir markadır. Sermaye yeterliliği ve yönetimde AB Mükemmellik Modeli ilkelerini benimsemiştir.

ISO 22000 HACCP Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi

HACCPGıda güvenliği, her bireyin mutlak talebi ve hakkıdır. Dünyaca benimsenmiş olan HACCP ilkeleri ISO 22000 standartları altında toplanmıştır. HACCP, gıda güvenliği prensipleri toplamıdır.

Gıda üretimimizde olmazsa olmaz olan ISO 22000 modern insanın hak ettiği bir uygulamadır. Bu ilkelere tam uyumlu soğuk hava ve paketleme tesislerimiz gelecek öngörüsü ile yapılmış Türkiye standartlarının çok üstünde ve çevrecidir.

HACCP ile amaçladıklarımız:

  • Muhtemel tehlikeleri önleyerek güvenilir gıda üretilmesi ve müşteri-ye ulaşmasının sağlanması,
  • Ürün kayıplarının azaltılması,
  • Maliyetlerin azaltılması,
  • Etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanması ve
  • Ürün işleme ve tedarikinde süreç yönetimidir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri

Kalite, bir ürün veya hizmet ile ilgili özelliklerin, belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama derecesidir. ISO 9001 ise bir ürün veya hizmetin belirlenen ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin tümüdür. Değerlerimizle örtüşen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ilkeleri şirketlerimizde sürekli geliştirilerek uygulanmıştır. Marka olmanın kaliteden geçtiği bilinci ile şirketlerimiz kurulmuştur. Toplam Kalite Yönetimini ise tüm paydaşlarımızın memnuniyetinin sağlanması için uygulamaktayız. 1926 yılında Henry Ford tarafından geliştirilen TKY (Toplam Kalite Yönetimi - Total Quality Management)'yi amatör ruhla ve profesyonelce uygulamaktayız.

İzlenebilirlik

HACCP’ın en önemli halkasını, her aşamada izlenebilir üretim ve depolama sistemi oluşturmaktadır. Çalışmalarımızda dokümantasyon ve ürün izleme, ISO 22000 kurallarına tabidir. Üretim ve depolama alanlarımız 24 saat kamera ve alternatifli ısı kontrol sistemi altındadır. Soğuk Odalarımızda ısı kontrol sistemi açıklık politikası ile yönetilmektedir. Isı denetiminde, ilgili tüm paydaşlar yerinde veya uzaktan müdahale imkânına sahiptir. Grafiksel veriler ile desteklenmektedir. Sıcaklık kontrol ve otomasyon sistemimiz, Alanında Dünya’nın öncü markası Alman Testo EN 12830 Gıda güvenliği sertifikalı sıcaklık kaydedicileridir.

AB Standartları

Hedefimiz, Avrupa Standartlarını aşan yapıda uygulamaktır. Buna ulaşmak için de gerekli eğitimler alınarak belgelendirilmiştir.

AB İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi

Meyve Sebze Paketleme ve Depolama tesislerimiz, Tarım Bakanlığı İş Güvenliği Konusunda AB Standartlarına Uyumluluğu Gösterir Belgelidir. Avrupa Birliği'nde 1980'de uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği, Ülkemizde 2013'te kabul gördü. 2009 yılında ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) ile yaptığımız centilmenlik anlaşmasıyla Grup şirketlerimizde İş Sağlığı ve Güvenliği ile çalıştığımız ülkelerin yasalarına uyum uygulanmaktadır. Türkiye'de ilk uygulayan dört oluşumdan biriyiz.

AB Halk Sağlığı ve Gıda Hijyeni Belgesi

Tesislerimiz, Tarım Bakanlığı Halk Sağlığı ve Gıda Hijyeni Konusunda AB Standartlarına Uyumluluğu Gösterir Belgelidir. Şirketlerimizde, ISO 22000 ve HACCP kuralları uygulaması kalite ve markamız gereği kesintisiz ve herkese açık bir disiplindir. Her birim uymakla yükümlüdür. Kötüye kullanımı kabul edilemez. İhracatımızdaki performans düşüklüğünü engellemek amacıyla ISO 22000'i Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın AB Halk Sağlığı ve Gıda Hijyeni Belgesi ile birlikte uygulamaktayız.

AB Çevre Koruma Belgesi

Tesislerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çevrenin Korunması Konusunda AB Standartlarına Uyumluluğu Gösterir Belgelidir. Değerlerimiz arasında olan Yeşil Lojistik ve Çevreci uygulama, Avrupa Birliği’nin Çevrenin Korunması ilkeleri ile tam uyumludur.